Fafkla trio

Het Fafkla trio bestaat uit Brenda op dwarsfluit, Elsbeth op klarinet, en Margreet op fagot. We kennen elkaar al jaren uit meerdere orkesten, waaronder orkestvereniging Wilton, en zijn in 2015 een nieuw avontuur gestart met zijn drie├źn.

Fafkla trio - inloopconcert grote kerk Schiedam 2018

We spelen kamermuziek van alle tijden: barok, klassiek, romantisch, modern, en opera. Met een kleinere bezetting is het een extra uitdaging om goed op elkaar ingespeeld te zijn, en te zorgen voor balans, muzikaliteit, en de juiste bladmuziek (we schrijven nog wel eens wat om). Als trio geven we graag eigen concerten, zoals inloopconcerten in Schiedam en Delft, maar willen we ook graag samenwerken met zangers en andere muzikanten, zoals tijdens het wandeltheater Hart voor de Zaak in 2017 in Schiedam.

We zijn nog steeds vereerd en erg blij met de samenwerking met Jaja-opera en pianist Nils: in 2019 de Lombardi van Verdi, over familiedrama’s en kruistochten, en in 2020/2021 de gezellige wijffies van Rotterdam (Lustge Weiber von Windsor van Nicolai in een Rotterdamse setting). Voor 2022 staat die Zauberflote van Mozart op het programma. Zie ook https://www.jaja-zangcoach.nl/projecten-jaja-opera/

Opera via Zoom: de gezellige wijffies van Rotterdam met Jaja-opera (2020/2021):

fragment Lombardi van Verdi met Jaja-opera (2019) :

Linguine. Opname uitgezonden door Radio 4 (2017)

‘Wandering’, tijdens een Concert in de Grote Kerk in Schiedam (2015):