Verslag

Zaterdag 21 juni 2014 Zomerconcert:

Op de langste dag van het jaar heeft Orkestvereniging Wilton een ‘s zomers concert gegeven. Speciale gasten van deze avond was het Shanty koor “de IJsselmannen”. Mede door hun inbreng is deze avond zeer geslaagd te noemen. Koor en orkest hebben afwisselend hun optreden gegeven. Uiteraard werden er ook gezamenlijk gemusiceerd met af en toe gezellige meezingers, die uit volle borst werden meegezongen door het publiek. Ook waardeerde de aanwezigen de “klassieke” werken van koor en orkest. De zeemansliedjes van het koor en de Piet Hein Rhapsody van orkest kregen dan ook een grote waardering. Tijdens de pauze was er dit keer weer eens een loterij en na afloop kon er nog gezellig worden geborreld. Onze dank gaat ook nu weer uit naar de organisatie van “de Ark”.

Vrijdag 10 januari 2014 Nieuwjaarsconcert:

Het nieuwe jaar is begonnen met een goed en vooral gezellig concert. Tijdens het concert van een uurtje werd namens de vereniging een ieder “een gelukkig maar vooral gezond 2014″ toegewenst door de voorzitter. Na afloop werd er goed gebruik gemaakt van de Glühwein die door de vereniging werd aangeboden. Na een klein uurtje gezellig kletsen en luisteren/dansen op de muziek van de Dansband van Wilton, kon iedereen rond 22:30 uur weer huiswaarts. Morgen alweer de voorbereidingen voor het volgend concert op 8 maart (zie agenda).

Zondag 22 december 2013 Kerstviering:

Een gelegenheidscombo van onze vereniging speelde voor aanvang van de kerstviering in het Zeemanshuis “Mission to Seafarer” bekende Carol’s.

Deze kerstviering is vooral bedoeld voor de zeelieden die in de haven liggen door bv reparatie/onderhoud van hun schip.

Zaterdag 14 december 2013 Kerstconcert:

Ontmoetingskerk te Spijkenisse. Een geslaagd concert georganiseerd door Gemengdkoor Spijkenisse. Het Koperkwintet Wilton heeft hierbij enkele kerstnummers van het koor mogen begeleiden. In het programma, waarin ook het Popkoor “In Between”, onderdeel van Gemengdkoor Spijkenisse, een optreden had, heeft het koperkwintet ook de gelegenheid gehad om twee maal een gedeelte van het programma te mogen opluisteren. Mede door de afwisseling van beide koren en het koperkwintet en de inzet van de vele vrijwilligers was het publiek na afloop zeer tevreden. Meer info op www.gemengdkoorspijkenisse.nl

Vrijdag 13 december 2013 Kerstconcert:

de Ark, Hargplein. Een geslaagde avond door o.a. de medewerking van Gemengdkoor Spijkenisse o.l.v. Ardjoena Soerjadi. Uiteraard werden er weer de bekende kerstnummers gespeeld en gezongen. Samen met het publiek hebben wij de avond afgesloten met het dromen van/op een “Witte kerst” door gezamenlijk het “White Christmas” te zingen.

Vrijdag 25 oktober 2013 Najaarsconcert:

Programma
Armenian Dances – Alfred Reed
La Leyenda del beso – Reveriano Soutullo & Juan Vert

Hoewel vrijwel altijd alleen het eerste gedeelte van de suite Armenian Dances wordt uitgevoerd, heeft Orkestvereniging Wilton vanavond o.l.v. Jean Gruter de gehele suite in ‘De Ark’ aan het Hargplein te Schiedam ten gehore gebracht. Middels de toevoeging van fotoprojectie waande de bezoekers zich een avond in muzikaal Armenië. Tussen de twee muzikale werken was er nog een huldiging. Charles de Heij is 50 jaar lid van de vereniging. Dit werd beloond met een speldje, een oorkonde van de bond en een leuk presentje. Uiteraard werd ook zijn vrouw Tini niet vergeten middels een bloemetje en bedankt voor de steun. Na een spetterende uitvoering van “La Leyenda del Beso” was er na afloop van het concert weer een na-borrel met muziek van Dansband Wilton. Wij kunnen weer terugkijken op een geslaagd concert en een gezellige avond.

 

Zaterdag 28 september 2013 Brandersfeest:

In de grote kerk van Schiedam heeft de “dansband Wilton” weer voor muzikale klanken gezorgd tijdens de Mevo-bazar. De muzikanten, allen afkomstig uit “Orkestvereniging Wilton”, speelden muziek uit de jaren 50 van o.a. Glenn Miller. Dit werd door het winkelende publiek gewaardeerd. Ook waren er een aantal mensen die kwamen luisteren naar de muziek en met daarbij een drankje uit de Voorpost een gezellige middagje beleefden.

Na afloop werd er door een van de organisatoren zelfs gezegd: “Wat mij betreft is het een mooie traditie geworden dat OV Wilton speelt tijdens de Brandersfeesten”. Een mooi compliment die de “dansband Wilton” graag voortzet. Wat ons dus betreft: Tot volgend jaar op laatste zaterdag van september in de grote kerk.