Verslag

Mini concert Mooi Werk, juni 2018: Op een intieme locatie, waarbij de stoelen van de muzikanten aansloten op die van het publiek, hebben we lekker gespeeld. We werden meegesleurd in de wisselwerking en het enthousiasme van het meezingende en meedansende publiek. Waar vind je nog dat publiek blijft binnenkomen als het concert druk aan de gang is, en alleen maar meer wil als we een ‘wat moeilijker stuk’ spelen, zoals onze dirigent het compact verwoordde.

Koeweide 2018: Wat een heerlijk feest was dit weer. Gezellig compact met de Plengers op het podium mochten we solisten op het podium en de koren achter ons begeleiden voor een afgeladen Koeweide. Omdat de beelden en foto’s veel meer laten zien dan we met woorden kunnen beschrijven, neem gerust een kijkje op: https://www.facebook.com/vansmartlaptotopera/

Concert aan het spui – november 2017: We voelden ons vereerd om in zo’n mooie zaal te mogen spelen, en brachten vol trots symfonische gedichten als Poeme Montagnard (met eigen blokfluitkwartet!) en East Coast Pictures. Er zijn opnames van, die ondertussen op de concertzender zijn uitgezonden: https://www.concertzender.nl/programma/de_muzikant_451009/

Hart voor de zaak (mei 2017): dat hadden we zeker na 27 x in drie dagen Bello te hebben begeleid in het wandeltheater door de Plantage en de Gorzen in Schiedam. Samen met het koor Geluid uit Zuid luiden we de tocht in waarna de wandelaars langs onverwachte plekken in Zuid werden geleid. Als u goed hebt geluisterd, heeft u misschien ook onze variatie op de themamuziek gehoord, dat afgespeeld werd op de koptelefoon van de wandelaars. Een uitgebreider verslag is te vinden op: https://stichtingmooiwerk.nl/hart-zaak-liet-schiedam-gloeien-trots/

Koeweide 2017: het stuk in het AD vat het gevoel van alle muzikanten en de niet te tellen mensenmenigte op de Koeweide samen: “Leuker dan de toppers”.

Nieuwjaarsconcert 2017: Geheel in traditie zijn we het nieuwe jaar in geknald met ons nieuwjaarsconcert met een muzikale reis van oud naar nieuw. Naast Slavische Dansen (Dvorak) en een virtuoos dubbel fluitconcert (Furstenau), hoorde u het bekende Perhaps Love (John Denver).

Ook hebben we vol passie de legende van het Amerikaanse Flathead Lake horen, waarmee we afgelopen oktober de eerste prijs bij het Westlandfestival hebben veroverd.

Westlandfestival 2016 We zijn welverdiend eerste geworden met de Flathead Lake en Transitions!!! De Westlandse kranten waren zo overdonderd dat niet wij, maar het publiek de grote winnaar wordt genoemd (http://m.westlanders.nu/evenementen/publiek-de-grote-winnaar-bij-westlandfestival-19500/)

Koeweide 2016: het moest er een keertje van komen, dat kleine beetje regen dat precies met bakken uit de lucht komt zetten als wij in willen zetten voor een massaal toegestroomt publiek. Gelukkig hadden we samen met de vrijwilligers de partytenten snel opgezet, en hebben we een mooi concert weten neer te zetten.

Nieuwjaarsconcert 2016: We hadden een speciale gast voor dit concert: Léon Lissitza. U kent hem misschien als winnaar van Holland Got’s Talent 2014, maar wij kennen hem als bijzonder muzikale, enthouasiaste en erg vriendelijke medemuzikant. We waren vereerd met hem She, My Way en For me Formidable te mogen musiceren.

Brandersfeesten 2015: het pas opgerichte houtblaasensemble (fluit-klarinet-fagot) speelt tijdens de Brandersfeesten in de Grote Kerk in Schiedam. Een mooie atmosfeer en akoestiek, en we mogen in november nogmaals terug komen.

Cultuur borrelt (sept 2015): in het park waar we vroeger als harmonie Wilton-Fijenoord vaak gespeeld hebben tijdens koninginnedagen en niet ver van de oude werf, mochten we in een sfeervol buitenconcert neerzetten. We komen graag terug om op deze mooie locatie muziek te maken.

Koeweide 2015
Voor de eerste keer (van hopelijk vele keren) mochten we meewerken aan de afsluiting van de operadagen in Rotterdam: een concert van Smartlap tot Opera met topsolisten, en koren uit de regio. Het mooiste compliment kwam van de voorzitter: ‘Wat een leuk orkest is dit’.
https://www.desteronline.nl/wat-een-leuk-orkest-is-dit/

Kerstconcert 2014
We mochten de zeer muzikale Kizzy verwelkomen, die met haar meeslepende jazzy stem van elk traditioneel kerstlied een feestje maakte.

Zaterdag 21 juni 2014 Zomerconcert:

Op de langste dag van het jaar heeft Orkestvereniging Wilton een ‘s zomers concert gegeven. Speciale gasten van deze avond was het Shanty koor “de IJsselmannen”. Mede door hun inbreng is deze avond zeer geslaagd te noemen. Koor en orkest hebben afwisselend hun optreden gegeven. Uiteraard werden er ook gezamenlijk gemusiceerd met af en toe gezellige meezingers, die uit volle borst werden meegezongen door het publiek. Ook waardeerde de aanwezigen de “klassieke” werken van koor en orkest. De zeemansliedjes van het koor en de Piet Hein Rhapsody van orkest kregen dan ook een grote waardering. Tijdens de pauze was er dit keer weer eens een loterij en na afloop kon er nog gezellig worden geborreld. Onze dank gaat ook nu weer uit naar de organisatie van “de Ark”.

Vrijdag 10 januari 2014 Nieuwjaarsconcert:

Het nieuwe jaar is begonnen met een goed en vooral gezellig concert. Tijdens het concert van een uurtje werd namens de vereniging een ieder “een gelukkig maar vooral gezond 2014” toegewenst door de voorzitter. Na afloop werd er goed gebruik gemaakt van de Glühwein die door de vereniging werd aangeboden. Na een klein uurtje gezellig kletsen en luisteren/dansen op de muziek van de Dansband van Wilton, kon iedereen rond 22:30 uur weer huiswaarts. Morgen alweer de voorbereidingen voor het volgend concert op 8 maart (zie agenda).

Zondag 22 december 2013 Kerstviering:

Een gelegenheidscombo van onze vereniging speelde voor aanvang van de kerstviering in het Zeemanshuis “Mission to Seafarer” bekende Carol’s.

Deze kerstviering is vooral bedoeld voor de zeelieden die in de haven liggen door bv reparatie/onderhoud van hun schip.

Zaterdag 14 december 2013 Kerstconcert:

Ontmoetingskerk te Spijkenisse. Een geslaagd concert georganiseerd door Gemengdkoor Spijkenisse. Het Koperkwintet Wilton heeft hierbij enkele kerstnummers van het koor mogen begeleiden. In het programma, waarin ook het Popkoor “In Between”, onderdeel van Gemengdkoor Spijkenisse, een optreden had, heeft het koperkwintet ook de gelegenheid gehad om twee maal een gedeelte van het programma te mogen opluisteren. Mede door de afwisseling van beide koren en het koperkwintet en de inzet van de vele vrijwilligers was het publiek na afloop zeer tevreden. Meer info op www.gemengdkoorspijkenisse.nl

Vrijdag 13 december 2013 Kerstconcert:

de Ark, Hargplein. Een geslaagde avond door o.a. de medewerking van Gemengdkoor Spijkenisse o.l.v. Ardjoena Soerjadi. Uiteraard werden er weer de bekende kerstnummers gespeeld en gezongen. Samen met het publiek hebben wij de avond afgesloten met het dromen van/op een “Witte kerst” door gezamenlijk het “White Christmas” te zingen.

Vrijdag 25 oktober 2013 Najaarsconcert:

Programma
Armenian Dances – Alfred Reed
La Leyenda del beso – Reveriano Soutullo & Juan Vert

Hoewel vrijwel altijd alleen het eerste gedeelte van de suite Armenian Dances wordt uitgevoerd, heeft Orkestvereniging Wilton vanavond o.l.v. Jean Gruter de gehele suite in ‘De Ark’ aan het Hargplein te Schiedam ten gehore gebracht. Middels de toevoeging van fotoprojectie waande de bezoekers zich een avond in muzikaal Armenië. Tussen de twee muzikale werken was er nog een huldiging. Charles de Heij is 50 jaar lid van de vereniging. Dit werd beloond met een speldje, een oorkonde van de bond en een leuk presentje. Uiteraard werd ook zijn vrouw Tini niet vergeten middels een bloemetje en bedankt voor de steun. Na een spetterende uitvoering van “La Leyenda del Beso” was er na afloop van het concert weer een na-borrel met muziek van Dansband Wilton. Wij kunnen weer terugkijken op een geslaagd concert en een gezellige avond.

 

Zaterdag 28 september 2013 Brandersfeest:

In de grote kerk van Schiedam heeft de “dansband Wilton” weer voor muzikale klanken gezorgd tijdens de Mevo-bazar. De muzikanten, allen afkomstig uit “Orkestvereniging Wilton”, speelden muziek uit de jaren 50 van o.a. Glenn Miller. Dit werd door het winkelende publiek gewaardeerd. Ook waren er een aantal mensen die kwamen luisteren naar de muziek en met daarbij een drankje uit de Voorpost een gezellige middagje beleefden.

Na afloop werd er door een van de organisatoren zelfs gezegd: “Wat mij betreft is het een mooie traditie geworden dat OV Wilton speelt tijdens de Brandersfeesten”. Een mooi compliment die de “dansband Wilton” graag voortzet. Wat ons dus betreft: Tot volgend jaar op laatste zaterdag van september in de grote kerk.